150.000 bloembollen erBIJ met de bloembollenactie 2018

Iedereen ziet wel nieuwsberichten langskomen over de achteruitgang van insecten. Naast te weinig bloemen in het algemeen, zijn er vooral aan het begin van het groeiseizoen te weinig bloemen. Biologische geteelde, BIJvriendelijke bloembollen kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.
150.000 bloembollen erBIJ
Op Burendag (22 september 2018) willen we de provincie Overijssel vergroenen met 150.000 biologische, bijvriendelijke bloembollen. Dit is mogelijk door collectieve inkoop en met financiële ondersteuning van diverse gemeenten en het Oranje Fonds. Samen met alle Groene Lopers en de Bijenbeweging Overijssel willen we de bijen, met name de hommels, in het vroege voorjaar helpen. Bloembollen en wilgen zijn vroegbloeiende planten, vooral voor hommels een belangrijke voedselbron vroeg in het jaar. Ook jij kunt met het planten van bloembollen in jouw buurt een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit!
Ondersteuning gemeenten
  • Door collectieve inkoop krijgen we een flinke korting.
  • Een bloembollenpakket kost normaal € 250,- en nu slechts € 106,-.
  • In ieder pakket zitten 1.000 biologische en BIJvriendelijke bloembollen (gemengd assortiment).
Met een aantal gemeenten zijn financiële afspraken gemaakt. En ook de gemeente Almelo draagt hieraan BIJ. Hiermee realiseert ze tevens het streven en doel om de biodiversiteit te vergroten, en dat met maar liefst 20.000 bloembollen! Dankzij de Almelose gemeentelijke bijdrage kun je een pakket bestellen voor slechts €25,-.
Wees er snel bij, want op = op!
Geef dus snel via deze mail op of je mee wilt doen en voor hoeveel pakketten, behandeling is op volgorde van binnenkomst.
Samen maken we Almelo groener, mooier en leefbaarder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.