Aankondiging bijeenkomst Kleine IJsvogelvlinder

Aankondiging bijeenkomst Kleine IJsvogelvlinder

Kennisbijeenkomst kleine IJsvogelvlinder dinsdag 20 november
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze GRATIS bijeenkomst.

Meld u snel aan!

De provincie Overijssel zet in op het verbeteren van leefgebieden voor amfibieën, reptielen, bijen, vlinders, insecten, vleermuizen en bepaalde erf- en akkervogels. De provincie wil dat de leefomstandigheden van deze zogenaamde provinciale aandachtssoorten verbetert. Daarvoor is de regeling ‘Kennis en onderzoek aandachtssoorten’ in het leven geroepen. De Groene Loper Almelo werkt hieraan mee en wil de habitat van de kleine IJsvogelvlinder vergroten.

 

Foto: Kleine IJsvogelvlinder (vlinderstichting)

De Kleine IJsvogelvlinder is een echte bosbewoner. De vlinder komt voor rond open plekken in het bos. De eitjes worden afgezet op bladeren van kamperfoelie (Lonicera). De voorkeur gaat daarbij uit naar jonge kamperfoelie die in de halfschaduw staan (bosranden).

De kleine ijsvogel is kwetsbaar en zo goed als verdwenen uit Drenthe, de Veluwe, de Utrechtse heuvelrug, het Rijk van Nijmegen en grote delen van Noord-Brabant en Limburg. Daardoor is het op dit moment een vrij zeldzame stand vlinder. De grootste populaties bevinden zich op dit moment in Twente.

Het doel van de Groene Loper is om binnen dit project, in samenwerking met particulieren en terreinbeheerders, te onderzoeken of, en zo ja, op welke locaties habitat kan worden ontwikkeld om het verspreidingsgebied van de Kleine IJsvogelvlinder verder te vergroten, zodat de populatie binnen Twente verder wordt versterkt, we worden hierin ondersteunt door buro Buiting uit Dieren.

Dinsdag 20 november Lokatie Hotel Carelshaven in Delden

 

  • Aanvang 12.00 uur met een lunch.
  • Tijdens de punch twee korte presentaties
  • Na de lunch een wandeling over het landgoed twickel
  • ca.15.30 /16.00 uur aansluitend een netwerkborrel
  • Deelname is gratis, max. twee personen per organisatie

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via info@deproeftuinen.nl