Dagcursus Bushcraft op 24 augustus

Overleven in de natuur met Bushcraft

Gedurende de week houden we ons bezig met school, werk, sport, gamen en onze mobiele telefoon. In die dagelijkse sleur staan we helemaal niet stil bij hoe vanzelfsprekend alles is, van boodschappen doen voor het avondeten tot het aansteken van het fornuis. Op zaterdag 24 augustus zetten we de knop om en gaan we van 10.00 uur tot 16.00 uur genieten van de natuur! Groene Loper Almelo organiseert samen met Bushcrafters Johan de Ruyter en Merijn Knippers én Erve de Wateregge een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Bij Bushcraft gaat het om je thuis voelen in de natuur en die natuur zien als een enorme voorraadkamer gevuld met eten, drinken, slaapplaatsen en natuurlijke geneesmiddelen. Het lijkt iets voor de doorgewinterde kampeerder en buitenmens, maar deze Bushcraft-dag is voor iedereen geschikt. Zowel voor vader, zoon en /of dochter als voor moeder, zoon en/of dochter. En natuurlijk ook voor fitte opa’s, oma’s en kleinkinderen. Hoe leuk is het om samen met je zoon of dochter een dag terug naar de natuur te gaan?!

Tijdens deze Bushcraft-dag leer je, onder begeleiding van een doorgewinterde Bushcrafter, vuur maken zonder lucifers en boven dat vuurtje ga je vervolgens je eigen eten bereiden. Ook leer je hoe je veilig kunt werken met een mes. Door deze activiteiten zal je meer begrijpen, meer zien en vooral meer gaan houden van de natuur en het echte “outdoor” leven!

Samen gaan we ervoor zorgen dat jullie vaker van de gebaande paden af willen wijken en even terugkeren naar de natuur. Waar jullie te allen tijde je eigen avonturen kunnen maken en beleven. Ook gaan we met stoere landrovers naar het bos om daar allerlei handigheden te leren, die op je verdere levensweg zeker van pas zullen komen. We organiseren deze dag op “Erve de Wateregge” in het buitengebied van Almelo.

Prijs per tweetal (vader/zoon, vader/dochter, moeder/zoon etc.) is € 50,00 incl. een mes en een firesteel, eten en drinken, een stoere pet en een geweldige ervaring om mee naar huis te nemen!

Geef je snel op, want vol is vol.

Programma:

10.00 uur  Ontvangst op Erve de Wateregge en aanvang van het programma.
ca. 16.00 uur einde

Aanmelden is vereist, en kan hier!