Almelo viert ‘Groene’ Burendag met heel veel bloembollen

22 september 2018


In de hele provincie gaan vandaag 200.000 biologische bloembollen de grond in en in de gemeente Almelo zo’n 20.000. Vanmorgen zijn de bewoners van de Gravenallee, de Bolkshoek en de Wateregge al vroeg begonnen met poten. Bij Doepark de Hagen hebben een groep vrijwilligers heel veel bollen gepoot en in de Patrimoniumbuurt zijn een tiental buurtbewoners aan de slag gegaan om hun buurt groener en gezelliger te maken en daarmee aantrekkelijker voor bijen, hommels en vlinders.

De buurtbewoners rondom de Gravenallee waren zo enthousiast over dit initiatief dat er bloembollen bijbesteld moeten worden. De bewoners dragen de natuur en de bijen een warm hart toe en er zijn nog een aantal openbare plekken waar ze in oktober nogmaals gezamenlijk bollen gaan planten. Na overleg met de landgoedeigenaar is er voor gekozen om op de weide bij het Tolhuis krokusbollen te poten en de bollen van blauwe druiven, windtulpen en allium zijn bij de buurtbewoners op het erf de grond in gegaan.

In de Patrimoniumbuurt (de Haghoek) hebben een tiental buurtbewoners bollen gepoot rondom de oude eiken, daarnaast hebben enkele buurtbewoners het initiatief genomen om geveltuintjes aan te leggen. De kale, grijze stoep wordt op deze manier groener en het is ook nog eens goed voor het klimaat.  En wat blijkt: goed voorbeeld doet goed volgen, want vijf buurtbewoners hebben nu een geveltuin en drie buurtbewoners volgen binnenkort. En in die geveltuintjes zijn natuurlijk ook flink wat bollen gepoot.

Ook bij Doepark de Hagen hebben meerdere vrijwilligers hard gewerkt om alle bloembollen te planten op mooie zichtplekken in het park. Zowel vanmiddag als komende week gaan er nog op meerdere plekken bloembollen de grond in. Al met al was een zeer geslaagde Burendag en we hopen volgend voorjaar te kunnen genieten van een ware bloemenzee op meerdere locaties in en om Almelo.