Leerlingen De Passie helpen in Doepark en Pop-Up

Er is vandaag weer hard gewerkt in het Doepark! Zowel door actieve vrijwilligers, de mannen van de Tuinen van Geerdink en door leerlingen van scholengemeenschap de Passie uit Wierden en Stichting Present Almelo. Voor de leerlingen uit 3 en 4 havo en vwo staat vandaag in het teken van vrijwilligerswerk.
De leerlingen van de Passie helpen bij allerlei projecten in Almelo, Wierden, Rijssen en Vriezenveen. De 14 leerlingen die bij het Doepark hebben geholpen werden in groepjes verdeeld, een vijftal leerlingen hielp bij de inrichting van een pop-up etalage in de Hagenborgh en de overige leerlingen hielpen in het Doepark. Zij hebben stenen en puin opgeruimd, kleigrond aangestampt, onkruid gewied en grassen verwijderd uit de vijver. Vooral dat laatste was een aangename bezigheid gezien de warmte.
Bij het inrichten van de pop-up etalage toonden de leerlingen veel creativiteit. De etalage is een onderdeel van de Groene Loper, dit is een provinciaal initiatief om de beleving van de streek en de natuur dichter bij de inwoners van de stad te brengen. 
Het is de bedoeling dat het pop-up streek winkeltje vanaf september open gaat, vermoedelijk op de vrijdag en zaterdag. En als u straks iets koopt in de pop-up, dan gaat 50 procent naar het Doepark. Zodra duidelijk is wanneer de pop-up open gaat, melden we het meteen. In ieder geval was dit een geweldige dag, iedereen bedankt voor de inzet! Samen maken we Almelo groener!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.