Nacht van de Nacht in Almelo

Op zaterdag 27 oktober is het alweer de 14e landelijke editie van de Nacht van de Nacht. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van een donkere, nachtelijke hemel voor mens, milieu en dier. Het is een unicum om in Nederland nog een donkere hemel te zien. “Als je een nachtkaart van de wereld ziet, met alle verlichting, dan licht Europa het felste op, en daarbinnen spant Nederland de kroon,” aldus Matheus Bleijenberg van de landelijke organisatie.

De Groene Loper en de werkgroep AstronA uit Almelo besteden samen tijdens de Nacht van de Nacht aandacht aan het thema energiebesparing en lichthinder. Het landelijke initiatief de Nacht van de Nacht heeft succes: veel gemeentes en bedrijven passen op die avond hun verlichtingsplannen aan. Dat bespaart uiteindelijk geld en vermindert de CO2-uitstoot.

De Nacht van de Nacht is met name een moment om stil te staan bij de enorme rijkdom van de natuur om ons heen en onze unieke planeet, gezien in het grotere perspectief van het universum. Want weet u hoe de aarde binnen ons zonnestelsel ‘beweegt’? En hoe de sterren om ons heen lijken te draaien? Na deze avond weet u er veel meer over en kijkt u voortaan heel anders naar de hemel.

“Als het een mooie donkere nacht is kun je veel sterren zien. En daar valt zoveel moois over te vertellen,” aldus Edwin Sarink van AstronA. Edwin neemt ons op deze avond, waar we te gast zijn op de historische boerderij de Wateregge, mee in een fascinerend verhaal over planeten en sterrenhemel. Na een presentatie wandelen we de natuur in en kunnen de deelnemers zelf door professionele kijkers de fascinerende sterrenhemel ontdekken. Deze avond is ook zeer geschikt voor ouders met kinderen vanaf 7 jaar. TIP: trek passend schoeisel en kleding aan.

Datum: 27 oktober 2018

Locatie: Bolkshoeksweg 1 Almelo

Inloop is om 19.30 uur met koffie, thee en iets lekkers en om ca. 21.30 uur is er een aangeklede borrel. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht i.v.m. de catering. Bij slecht weer is er een uitwijkmogelijkheid onder de hooimijt. Kijk voor de routebeschrijving op www.dewateregge.nl

Aanmelden kan via info@deproeftuinen.nl of info@astrona.nl