Nominaties bekend: het Groenste Idee van Almelo

De drie nominaties voor het groenste idee van Almelo zijn bekend.
 

In de voorrondes konden alle deelnemers een plan bekend maken voor Hun groenste Idee.

De genomineerde scholen  zijn:

  • AOC / Zone College-Het Groene Lyceum
  • De Vrije School Almelo
  • Jenaplanschool de Zegge


AOC/Zone College - Groene Lyceum

"Op het Groene Lyceum werken onze studenten zo veel mogelijk in kleine groepjes  zelfstandig aan projecten", vertelt docent Josja Zwart.

Zo gaan we innovatief en actief aan de slag in Doepark de Hagen in opdracht van stichting Natuurhus om een habitat onderzoek te doen en te zien hoe en op welke wijze we de biodiversiteit zoveel mogelijk kunnen verhogen. 


De Vrije School Almelo

We zijn eigenlijk al een hele groene school, compleet met moestuinen en natuurlijke speelplaatsen, aldus docent Grietje Harteveld en natuurvader Merijn Knippers. Beide hebben aan de wieg gestaan van het zo veel mogelijk verduurzamen van hun schoolplein.

Natuur is de rode draad van onze school en als er dan een oproep komt om 2.000,00 euro te verdienen met een groen idee, dan laten we die kans niet lopen. Als we winnen kunnen we bijna al deze ideeën, samen met de ouders en de kinderen gaan uitvoeren.

Het uitgebreide plan van de Vrije School vind je hieronder.

Vrije school Groenste idee


Jenaplanschool de Zegge
 

Als je een afspraak hebt met Isabelle Drijfhout, dan moet je de tijd nemen, zo enthousiast is ze over hun groene schoolplein- plannen. Waarom? nou; het zijn niet de ideeen van ons of ouders, maar van de kinderen zelf zegt ze, en dat maakt het zo leuk

We zijn weken bezig geweest om de plannen niet alleen maar te bedenken, maar ook om ze uit te tekenen. deze kaart hieronder is dus echt het werk van de kids zelf.

Binnenkort komt de jury bijeen om het beste idee uit te kiezen.