Picknicken met streekproducten

Afgelopen zaterdag was de eerste, drukbezochte picknick van de provincie. Onder het motto 'OverHeerlijk, Picknick time!' kunnen consumenten, bedrijven en organisaties kennis maken met al het lekkers en moois dat Overijssel te bieden heeft.

Het leuke van deze actie is dat je kennismaakt met authentieke streekproducten uit jouw directe omgeving. Producenten uit de buurt bieden hun producten of gerechten aan om te proeven. Dit keer waren dat o.a. Schapenmelkerij De Vreugdehoeve, Kalter Aardbeien, Veldhoeve Kip, Waterbuffelfarm Oldemarkt en Erve Slendebroek.
Inwoners van de provincie Overijssel werden verrast met de pure, heerlijke smaken van biologische kaas, antibioticavrije kip, worst van de buffel, gepofte biologische aardappeltjes, biologische yoghurt of ijs en verrukkelijke cheesecake.

De eerste picknick was bij biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve in Zwolle. De komende weken zijn er nog drie picknicks waar boeren en tuinders tijdens een picknick hun producten presenteren.

Op zaterdag 1 september is er weer een OverHeerlijk kookwedstrijd in Zwolle (als onderdeel van het Stadsfestival Zwolle). Eric van Veluwen is als jurylid betrokken bij deze kookwedstrijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.