Streekproducten

Streekproducten

Samen met de gemeente Almelo heeft stichting de Proeftuinen zich sterk gemaakt om er voor te zorgen dat meer regionale producenten de titel “Erkend streekproduct” kunnen dragen. Op donderdag 14 januari 2016 werden tien regionale producenten gecertificeerd, dit was mede mogelijk door een gulle gift van de gemeente Almelo. Stichting Streekeigen Producten Nederland, een landelijke keurmerk organisatie, heeft de certificaten uitgereikt aan de 10 producenten. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst over streekproducten in het ROC van Twente, locatie Almelo.

Eind 2014 was er op dezelfde locatie een minisymposium over streekproducten waarin de gemeente Almelo 10 vouchers ter beschikking stelde voor de certificering. De gemeente Almelo maakt deel uit van de Groene Metropool Twente, het stimuleren van het gebruik van streekproducten maakt deel uit van dit uitvoeringsprogramma, vandaar ook dat de gemeente de regionale producenten zo haar betrokkenheid toont en ondersteuning biedt. Enkele producenten die de certificering krijgen zijn: De Feijter uit Hengelo, schapengrazerij Bornerbroek, Antonia's Mosterd uit Haarle, wijngaard De Tappenmars uit Den Ham en de Buffalofarm uit Denekamp.

 

De bijeenkomst is een afstudeeropdracht van studenten van het ROC voor de opleiding Facilitair Leidinggevende in combinatie met de Horeca opleiding. Vandaar dat er ter afsluiting van de bijeenkomst voor de genodigden een lunch geserveerd wordt, die bereid is door de leerling-koks van de opleiding Horeca van het ROC. Bij deze lunch zal ook gedeputeerde Maij van de provincie Overijssel aanwezig zijn. De lunch is samengesteld met de producten van de gecertificeerde streekproducenten.