Vrienden van de smaak gezocht

De gemeente Almelo heeft groen licht gegeven voor een POP-UP Etalage om streekproducenten van lokaal geteeld voedsel 5 maanden lang het podium te geven. Producenten worden dan ook van harte uitgenodigd om plaats te nemen in de eregalerij voor de Helden van de smaak van Overijssel. Deze is gelegen in Almelo aan de Grotestraat 33, in het hart van het winkelcentrum (op de bovenverdieping is het city craft center gevestigd). Er is ruimte voor een etalage, voor proeverijen en demonstraties; voor keukentafelgesprekken maar, vooral om de smaakkaart van Overijssel kleur te geven.
De etalage wordt wisselend bemand onder toeziend oog van Eric van Veluwen, en bemand door studenten van het ROC van Twente om het winkelend publiek en geïnteresseerden te ontvangen en te vertellen over de producten. Met deze impuls wil de gemeente het belang van lokale productie ondersteunen en hiermee tevens een stempel drukken op de landelijke agenda Stadslandbouw. Zo hebben we gesprekken met twee distributeurs uit de regio en willen we een afhaalpunt zijn voor streekpakketten om de inwoners een smakelijk beeld te geven van de mooie producten die de regio maakt. We hebben tenslotte fantastisch bieren, heerlijke groentes, winnende wijnen, mosterd die tot ver over de grens wordt verkocht, kazen die tot aan de randstad reiken en vlees die vegetariërs doet twijfelen. Daarnaast kunt u zelf proeverijen organiseren, er behoort veel tot de mogelijkheden. Verkoop vindt enkel plaats ten behoeve van het kostendekkend maken van de ruimte en ter educatie; commerciële verkoop is geen doelstelling op zich.

Hoe werkt het?

  • De officiële aftrap van de POP UP Etalage is op maandag 30 oktober.
  • Om 16.00 uur wordt de etalage feestelijk geopend voor genodigden, daarna is er ruimte voor het winkelend publiek.
  • De winkel is vier dagen per week open en ook op de koopzondagen.
  • Twee dagen in de week, op vrijdag en zaterdag is er professionele begeleiding en dan er zijn er ook demo’s en proeverijen.
Wilt u bijdragen aan de pop-up etalage?
   • We zoeken decoratie materiaal, (oude) gereedschappen, kruiwagens en stellingkasten.
   • Maar ook een koeling, vriezer en een plekje om te koken – een oven een fornuis, kookgerei etc.
   • Daarnaast hebben we ook verf, printmateriaal en spullen om de studenten mee te laten decoreren nodig.
   • Het mag allemaal de sfeer hebben van een boerderij en oude stal, letterlijk de boerderij en het landleven mee naar binnen nemen.
We horen graag of u wilt bijdragen; uw naam en logo komen dan op de site, de posters en in de winkel te hangen, en uiteraard bent u van harte welkom op onze POP-UP Proeverij en de opening van de etalage! Eric van Veluwen ericvanveluwen@gmail.com 06-28732760

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.